Visie

Ik werk vanuit de holistische visie.
De mens heeft een gevoelsleven, een gedachtenwereld, een fysiek lichaam en een sociaal leven.
Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beinvloeden elkaar wederzijds.
Wanneer je je bewust wordt van hoe het nu is in je lijf en leven en dit toe kunt staan zonder oordeel ontstaat er ruimte waardoor er veranderingen kunnen ontstaan.
Je kunt inzichten in jezelf vanuit je gevoel ervaren.
Door vanuit deze visie te werken wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd.

Welke massages

Ik maak vaak gebruik van een combinatie van verschillende massagevormen.
Shiatsumassage, klassieke massage en technieken uit o.a. holistic pulsing, haptonomie en voetreflexologie.

Shiatsu is een massagevorm gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde welke gebruik maakt van meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten (drukpunten). Het is een behandelvorm waarin de mens en zijn /haar natuurlijke omgeving als één geheel worden gezien. Fysieke, emotionele en mentale processen zijn met elkaar verbonden.

Door de blokkades op te sporen en te behandelen, door o.a. druk(punt)massage, strekkingen en rotaties, wordt de energiestroom in het lichaam verbeterd.

Een verstoring in de energiebalans uit zich vaak in een (pijn)klacht. Door het opheffen van de blokkades kan de energiestroom zich herstellen en komt het lichaam weer in balans. Hierdoor wordt de eigen herstelkracht van de mens gestimuleerd en de oorzaak van de klacht aangepakt, zodat gezondheid gecreëerd wordt.

Bij klassieke massage wordt het lichaam, of een gedeelte ervan, met massageolie gemasseerd.

Ook hier wordt de mens in zijn totaliteit benaderd; lichaam en geest beïnvloeden elkaar immers wederzijds (bijvoorbeeld: wanneer je gestresst en niet gelukkig in je werk bent, word je moe en gespannen. Wanneer je moe en gespannen bent, presteer je niet in je werk).


Ik kijk en voel wat er op het moment nodig is.

De massage is altijd langzaam genoeg om mijn handen en dat wat je ervaart met aandacht te volgen.