Tijdens mijn loopbaan als fysiotherapeut stuitte ik regelmatig op de beperkingen ervan. Namelijk dat je een bepaalde klacht (bijv. een schouderblessure) voornamelijk technisch behandeld, zonder de persoon in zijn totaliteit (fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal) erin te betrekken.

Ik ondervond dat ik door middel van massage meer in contact kwam met de mens in zijn totaliteit, en nog veel belangrijker, die mens ook met zichzelf.

Omdat ik genoot van het werken met ouderen (Scholing: Galm, 55+ in beweging en Meer Bewegen Voor Ouderen) en in verband met de vergrijzing, ging ik me ook bekwamen in het bewegen met deze doelgroep.

Shiatsu massage therapie ( bij Qing Bai) ben ik gaan studeren om de mens ook individueel in zijn totaliteit te kunnen gaan behandelen, volgens een totaal andere filosofie.

Daarnaast heb ik veel trainingen gedaan op het gebied van lichaamswerk, persoonlijke ontwikkeling en bewust-zijn en begeleid ik wandelreizen bij Lopus-wandelreizen.

Door te leven met alle hobbels op mijn weg ben ik me er steeds meer bewust van geworden dat het essentieel is om “alles wat er is op het moment” te laten bestaan.

“Zijn met alles wat er is”.

Omdat het mij zoveel meer rust geeft dan alles maar steeds proberen te begrijpen en veranderen inspireert het me om dit door te geven aan wie het horen wil. In mijn werk als massagetherapeut en als docent bij Holos, academie voor massagetherapie te Utrecht.